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Qualidade fisiológica e físico-química de grãos e sementes de feijão carioca e feijão preto armazenados em atmosfera controlada em temperaturas elevadas
(Universidade Federal de Santa Maria, 2020-02-17)
Common bean (Phaseolus vulgaris L.) it is among the prominent crops in Brazil and in the world due to the large extension of cultivated area and also its socioeconomic importance, as a source of protein, among other nutrients ...
Ganho genético para caracteres agronômicos de genótipos de feijão avaliados em Santa Maria entre 1998 e 2021
(Universidade Federal de Santa Maria, 2022-04-22)
In Brazil, the supply of beans is not always enough to meet consumer needs. As it is a
culture of great importance to the national rotine of food, the use of cultivars with
greater productive potential, early cycle and ...
Divergência genética e seleção de cultivares de feijão de diferentes tipos de grãos baseada em caracteres de arquitetura de planta, produtividade de grãos e qualidade tecnológica
(Universidade Federal de Santa Maria, 2020-10-16)
Currently, there is a greater demand for common bean cultivars (Phaseolus vulgaris L.) of different types of grains with superior traits for plant architecture, grain yield and technological quality of grains. Therefore, ...