dc.creator | Camacho, José Guillermo Pérez | |
dc.date.accessioned | 2024-09-05T12:11:14Z | |
dc.date.available | 2024-09-05T12:11:14Z | |
dc.date.issued | 2023-12-06 | |
dc.identifier.uri | http://repositorio.ufsm.br/handle/1/32990 | |
dc.description.abstract | Why is Venezuelan food policy so militarized? The aim of this paper is to answer this question by analyzing the use of Venezuelan food policy as a strategy to co-opt the Venezuelan military. Based on the definition given by Selznick (1948), co-optation is understood as a process of negotiation between political actors that aims to overcome the threats faced by organizations and/or leaders who offer benefits to powerful agents in exchange for stability. We conducted a study case, employing process tracing as a research method, to analyze the evolution of food policy in Venezuela and the associated conflicts. The research was based on documentary sources, mainly official, such as laws, decrees and sentences collected in the Gaceta Oficial (the Venezuelan Official Gazette ), but also on speeches by relevant leaders to analyze the participation of the military and how the bureaucratic structure of the food policy generated personal benefits for the military in the context of a political crisis that threatened Maduro's survival in the presidency. Based on this analysis, we identified three mechanisms that allowed the co-optation of the military through food policy: patronage, the increase in the powers of the Ministry of Defense and the revolving door between the entities of the Ministry of Food and the Strategic Operational Command of the National Bolivarian Armed Forces (CEOFANB) of Venezuela. | eng |
dc.description.sponsorship | Coordenação de Aperfeiçoamento de Pessoal de Nível Superior - CAPES | por |
dc.language | por | por |
dc.publisher | Universidade Federal de Santa Maria | por |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.subject | Venezuela | por |
dc.subject | Política pública | por |
dc.subject | Cooptação | por |
dc.subject | Política alimentar | por |
dc.subject | Rastreamento do processo | por |
dc.subject | Public policy | eng |
dc.subject | Co-optation | eng |
dc.subject | Food policy | eng |
dc.subject | Process tracing | eng |
dc.title | Como um príncipe deve agir para manter a lealdade: o uso estratégico das políticas alimentares para cooptar os militares na Venezuela de Maduro entre 2013 e 2019 | por |
dc.title.alternative | How a prince must act to maintain loyalty: the strategic use of food policies to co-opt the military in Maduro's Venezuela between 2013 and 2019 | eng |
dc.type | Dissertação | por |
dc.description.resumo | Por que a política alimentar venezuelana está tão militarizada? O objetivo do presente trabalho é responder essa pergunta analisando o uso da política alimentar venezuelana como uma estratégia para cooptar os militares venezuelanos. Com base na definição dada por Selznick (1948), a cooptação é entendida como um processo de negociação entre atores políticos que visa superar as ameaças enfrentadas por organizações e/ou líderes que oferecem benefícios a agentes poderosos em troca de estabilidade. Através de um estudo de caso, usando o rastreamento de processos como técnica de pesquisa, analisamos o desenvolvimento da política alimentar na Venezuela e os conflitos envolvidos nela. A pesquisa baseou-se em fontes documentais, principalmente oficiais, como leis, decretos e sentenças coletadas na Gaceta Oficial (o Diário da União venezuelano), mas também em discursos de líderes relevantes para analisar a participação dos militares e como a estrutura burocrática da política alimentar gerou benefícios pessoais para eles no contexto de uma crise política que ameaçava a continuidade de Maduro na presidência. A partir dessa análise, identificamos três mecanismos que permitiram a cooptação dos militares por meio da política alimentar: a patronagem, o aumento dos poderes do Ministério da Defesa e a revolving door entre as entidades do Ministério da Alimentação e o Comando Estratégico Operacional das Forças Armadas Nacionais Bolivarianas (CEOFANB) da Venezuela. | por |
dc.contributor.advisor1 | Campos, Rosana Soares | |
dc.contributor.advisor1Lattes | http://lattes.cnpq.br/3832191347253241 | por |
dc.contributor.referee1 | Cunha, Patrícia Rodrigues Chaves da | |
dc.contributor.referee2 | Villas, Rafael Antonio Duarte | |
dc.creator.Lattes | http://lattes.cnpq.br/1637597720734933 | por |
dc.publisher.country | Brasil | por |
dc.publisher.department | Sociologia | por |
dc.publisher.initials | UFSM | por |
dc.publisher.program | Programa de Pós-Graduação em Ciências Sociais | por |
dc.subject.cnpq | CNPQ::CIENCIAS HUMANAS::SOCIOLOGIA | por |
dc.publisher.unidade | Centro de Ciências Sociais e Humanas | por |