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Influência do tratamento culinário na concentração e biodisponibilidade in vitro de metais, não-metais e espécies de arsênio em frutos do mar
(Universidade Federal de Santa Maria, 2015-07-01)
Over the last decades a wide variety of analytical methods and bioavailability, interactions, metabolism and toxicity studies were performed in order to evaluate the risks associated with contamination of heavy metals in ...
Métodos de preparo de amostras para a posterior determinação de halogênios em solos contendo elevados e baixos teores de matéria orgânica empregando técnicas de cromatografia e de espectrometria atômica
(Universidade Federal de Santa Maria, 2016-08-11)
In this work, four sample preparation methods were evaluated for further determination of F and Cl by ion chromatography (IC) and Br and I by inductively coupled plasma mass spectrometry (ICP-MS) in soils with variable ...
Desenvolvimento de método de preparo de amostras baseado no efeito Maxwell-Wagner e determinação de elementos terras raras por técnicas espectrométricas
(Universidade Federal de Santa Maria, 2017-06-03)
A new method for analytical applications based on Maxwell-Wagner effect with to use of microwave radiation in closed system is proposed. Considering the interaction of carbonaceous materials with an oscillating electromagnetic ...
Determinação de halogênios em amostras biológicas por espectrometria de absorção molecular de alta resolução com fonte contínua e forno de grafite
(Universidade Federal de Santa Maria, 2014-04-28)
Emprego de oxigênio e peróxido de hidrogênio como auxiliares na decomposição de amostras biológicas por via úmida assistida por radiação micro-ondas
(Universidade Federal de Santa Maria, 2012-07-02)
In the present work it was investigated the possibility of using diluted HNO3 solutions for digestion of biological samples (milk powder and bovine liver) by microwave-assisted wet digestion. The possibility of use O2 and ...