Buscar
Itens para a visualização no momento 1-10 of 19
Estudo da adição de diferentes prebióticos em micropartículas simbióticas contendo Lactobacillus acidophilus LA-5 obtidas por gelificação iônica interna
(Universidade Federal de Santa Maria, 2018-02-23)
Probiotics have been given increasing focus in the area of foods, since they can beneficially affect one or more target functions in the body when administered in adequate amounts. However, the viability of these cultures ...
Microencapsulação de Bifidobacterium lactis e Lactobacillus acidophilus por coacervação complexa: estudo da produção, caracterização e viabilidade
(Universidade Federal de Santa Maria, 2016-02-26)
Probiotic cultures have been used in food because of its beneficial effects on human health. However, the viability of the probiotic bacteria in food is often low because these microorganisms do not survive during storage ...
Desenvolvimento, caracterização e estudo da viabilidade de micropartículas contendo Lactobacillus acidophilus La-14 obtidas por gelificação iônica externa associadas às interações eletrostáticas
(Universidade Federal de Santa Maria, 2017-12-20)
Probiotics are defined by the World Health Organization as living microorganisms that when consumed in adequate amounts confer benefits to the health of the host. But for these benefits to occur, these bacteria need to get ...
Desenvolvimento de micropartículas simbióticas pela técnica de gelificação iônica externa usando diferentes fontes prebióticas
(Universidade Federal de Santa Maria, 2018-02-21)
O crescente interesse dos consumidores por produtos alimentares benéficos para a saúde tem
motivado a pesquisa para o desenvolvimento de alimentos funcionais, entre eles, destacam-se
os probióticos, que quando consumidos ...
Óleo microencapsulado de chia e de linhaça em hambúrgueres promovendo a melhoria do perfil lipídico
(Universidade Federal de Santa Maria, 2017-08-04)
Burgers subjected to lipid reformulation were made by replacing 50% of the fat component by microparticles containing chia (CO) and linseed (LO) oils obtained by external ionic gelation. The microparticles presented high ...
Obtenção e microencapsulação de isoflavonas do melaço de soja para a aplicação em massa fresca
(Universidade Federal de Santa Maria, 2018-03-01)
Soy and its derivatives present potential in the market because of the presence of bioactive compounds such as isoflavones. There are 12 isoflavone isomers being considered as biologically active isoflavones in aglycone ...
Substituição da gordura animal por óleos vegetais reestruturados em hambúrgueres: impactos nutricionais, sensoriais e tecnológicos
(Universidade Federal de Santa Maria, 2021-08-18)
Due to the high content of saturated fatty acids, the excessive consumption of meat products can increase the risk of chronic diseases. Thus, to confer healthier characteristics to meat products, this study aimed to improve ...
Elaboração de doce de leite light contendo probióticos microencapsulados
(Universidade Federal de Santa Maria, 2015-08-31)
The dulce de leche is a typical product from Latin America, mainly in Brazil, Argentina and Uruguay. It‟s a product very appreciated by consumers because of its sensorial characteristics despite its high energy values. ...
Microencapsulação de Bifidobacterium BB-12 por gelificação iônica interna: estudo da produção, caracterização e viabilidade
(Universidade Federal de Santa Maria, 2016-01-08)
The benefits provided by probiotics to the human body have provided their addition to various products, spreading their consumption. However, due to various factors such as storage at low temperatures, acidity and the ...
Óleo essencial de capim-limão (Cymbopogon flexuosus) na dieta de frangos e peixes: impacto no desempenho e qualidade da carne
(Universidade Federal de Santa Maria, 2017-08-28)
The aim of present work was to evaluate the effect of dietary supplementation with essential oil (EO) of lemongrass (Cymbopogon flexuosus) on productivity indicators and biochemical markers of broilers (Galus galus) and ...