Buscar
Itens para a visualização no momento 1-4 of 4
Efeito da sazonalidade e do nível tecnológico de unidades produtoras na qualidade e potencialidade nutracêutica do leite bovino
(Universidade Federal de Santa Maria, 2015-12-16)
The effect of technological levels of production systems and seasons in the microbiological (somatic cell count and total bacterial count) and chemical quality of milk (fat, protein, nutraceutical potentiality in relation ...
Potencialidade do resíduo de cervejaria na terminação de bovinos e como fonte de compostos bioativos para incrementar a qualidade da carne
(Universidade Federal de Santa Maria, 2017-08-21)
Food quality is defined in terms of consumer acceptability, so efforts to reduce oxidation have increased. The incorporation of natural antioxidants into meat can be clone by direct contact on the surface or by supplementing. ...
Qualidade do leite produzido em sistemas orgânico e convencional
(Universidade Federal de Santa Maria, 2013-11-27)
The concern about food safety, animal welfare, and environmental impacts caused by
intensive production systems has led to an increasing interest in foods derived from a sustainable
production system. In this context, ...
Efeito da idade e do período de despesca do pirarucu (Arapaima gigas) na caracterização físico-química da carne e desenvolvimento de mantas salgadas e secas
(Universidade Federal de Santa Maria, 2021-08-13)
Known as the pirarucu in Brazil and paiche in Peru, Arapaima gigas is one of the world’s largest freshwater fish. This species provides excellent industrial yields and has mild-flavored meat, light coloring, soft textures, ...